Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD): Een Diepgaande Blik op een Innovatieve Benadering van Gezondheidsanalyse

Share:

Een Diepgaande Blik op een Innovatieve Benadering van Gezondheidsanalyse Electro Fysiologische Diagnostiek, afgekort als EFD, is een krachtige en geavanceerde techniek die wordt gebruikt voor het beoordelen van de fysiologische toestand van het menselijk lichaam. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat EFD is, de geschiedenis ervan, hoe het werkt, het gebruik ervan, …

Een Diepgaande Blik op een Innovatieve Benadering van Gezondheidsanalyse

Electro Fysiologische Diagnostiek, afgekort als EFD, is een krachtige en geavanceerde techniek die wordt gebruikt voor het beoordelen van de fysiologische toestand van het menselijk lichaam. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat EFD is, de geschiedenis ervan, hoe het werkt, het gebruik ervan, en de integratie van EFD binnen de mesologie. Ook zullen we voorbeelden bekijken van hoe EFD kan worden toegepast op de organen, met uitgebreide uitleg van de gemeten waarden. EFD is een aanvullende techniek welke wordt gebruikt binnen de mesologie.

Wat is EFD?

Electro Fysiologische Diagnostiek is een niet-invasieve diagnostische methode die de elektrische activiteit van het menselijk lichaam analyseert om inzicht te krijgen in de gezondheidstoestand van een persoon. Deze techniek maakt gebruik van elektroden en gespecialiseerde apparatuur om gegevens te verzamelen over verschillende aspecten van het lichaam, zoals de functie van activiteit van organen en weefsels, de balans van mineralen en voedingsstoffen.

Geschiedenis van EFD

EFD heeft zijn oorsprong in de vroege jaren 1950 en heeft sindsdien een lange weg afgelegd in termen van ontwikkeling en acceptatie binnen de medische gemeenschap. Echter de meetpunten welke gemeten worden door de EFD staan in contact met de meridianen uit de Chinese geneeskunde. Dit is al meer dan 4000 jaar oud. De techniek werd aanvankelijk ontwikkeld door pioniers op het gebied van elektrofysiologie en bioresonantie, en het heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot een geavanceerd systeem dat wordt gebruikt in zowel de conventionele geneeskunde als in complementaire geneeskunde.

Hoe Werkt EFD?

EFD maakt gebruik van elektroden die op bepaalde punten van het lichaam worden geplaatst. Deze elektroden meten de elektrische signalen die worden gegenereerd door verschillende lichaamsfuncties en -processen. De verzamelde gegevens worden vervolgens geanalyseerd door de therapeut en als aanvullende informatie gebruikt voor het signaleren van disfunctie. Het biedt uitgebreide informatie over de gezondheid van organen, het energetische evenwicht in het lichaam, en mogelijke disfuncties.

Gebruik van EFD

EFD wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, variërend van gezondheidsbeoordelingen en inzicht in gezondheidsproblemen tot het monitoren van de effectiviteit van behandelingen. Het kan helpen bij het identificeren van voedingsdeficiënties, allergieën, hormonale onevenwichtigheden en nog veel meer. Door middel van EFD kunnen gezondheidsprofessionals gepersonaliseerde behandelplannen ontwikkelen om de gezondheid van individuen te optimaliseren.

Integratie binnen de Mesologie

Mesologie is een holistische benadering van gezondheid die verschillende disciplines combineert, waaronder reguliere geneeskunde, natuurgeneeskunde en voedingsleer. EFD past naadloos binnen de mesologie omdat het in staat is om een diepgaand inzicht te verschaffen in de fysiologische, energetische en emotionele aspecten van de gezondheid van een individu. Door EFD te integreren in de mesologische praktijk kunnen therapeuten een uitgebreider beeld krijgen van de gezondheid van hun patiënten en gerichte behandelingsplannen opstellen.

Voorbeelden van EFD Gebruik op Organen

EFD kan worden toegepast op verschillende organen in het lichaam om specifieke informatie te verkrijgen. Bijvoorbeeld, door EFD uit te voeren op de lever, kunnen therapeuten de mate van ontgifting evalueren en disfuncties opsporen. Op de longen toegepast, kan EFD informatie verschaffen over de gezondheid van het ademhalingssysteem. Het meten van de elektrofysiologische activiteit van de organen levert waardevolle gegevens op die kunnen worden gebruikt om de gezondheid te optimaliseren.

In conclusie biedt Electro Fysiologische Diagnostiek een waardevolle benadering van gezondheidsbeoordeling en -optimalisatie. Met zijn rijke geschiedenis, niet-invasieve werking en integratie binnen de mesologie, heeft EFD het potentieel om de gezondheidszorg te verrijken en individuen te helpen een betere gezondheid te bereiken.

 1. Wat is Electro Fysiologische Diagnostiek?
  • Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD) is een niet-invasieve techniek om de gezondheid van het lichaam te beoordelen door middel van elektrische metingen.
 2. Hoe werkt EFD precies?
  • EFD maakt gebruik van elektroden om elektrische signalen van het lichaam te meten en zo informatie te verschaffen over de gezondheid van organen en weefsels.
 3. Wat zijn de toepassingen van EFD?
  • EFD wordt gebruikt voor gezondheidsbeoordeling, disfuncties in kaart te brengen, en het monitoren van behandelingseffecten.
 4. Wie kan EFD uitvoeren?
  • EFD wordt meestal uitgevoerd door getrainde gezondheidsprofessionals zoals mesologen en natuurgeneeskundigen.
 5. Is EFD een pijnlijke procedure?
  • Nee, EFD is volledig pijnloos en niet-invasief.
 6. Wat is de geschiedenis van EFD?
  • EFD heeft zijn oorsprong in de jaren 1950 en is sindsdien geëvolueerd tot een geavanceerde diagnostische techniek. De meetpunten welke gemeten worden op de meridianen zijn al meer dan 4000jaar oud vanuit de Chinese geneeskunde.
 7. Welke informatie kan EFD verschaffen over de gezondheid van organen?
  • EFD kan informatie geven over de functies en disfuncties van het lichaam, balans van mineralen en voedingsstoffen, en meer.
 8. Hoe wordt EFD geïntegreerd in de mesologie?
  • EFD wordt binnen de mesologie gebruikt als een aanvullend onderdeel om een holistisch beeld van de gezondheid te verkrijgen.
 9. Wat zijn de voordelen van EFD ten opzichte van andere diagnostische methoden?
  • EFD is niet-invasief, biedt gedetailleerde informatie, en kan helpen disfuncties in kaart te brengen.
 10. Kan EFD worden toegepast op kinderen en ouderen?
  • Ja, EFD kan op mensen van alle leeftijden worden toegepast.
 11. Wat zijn enkele veelvoorkomende aandoeningen die met EFD kunnen worden gediagnosticeerd?
  • Binnen de mesologie worden geen diagnoses gesteld. Noch worden er aandoeningen geregistreerd. EFD kan worden gebruikt om het totaalbeeld van het functioneren van diverse delen van het lichaam in kaart te brengen, zoals allergieën, hormonale onevenwichtigheden, en spijsverteringsproblemen.
 12. Zijn de resultaten van EFD direct beschikbaar?
  • Ja, de resultaten van EFD kunnen meestal direct worden geïnterpreteerd door een gekwalificeerde therapeut.
 13. Hoeveel sessies zijn meestal nodig voor EFD-beoordelingen?
  • Het aantal sessies kan variëren, maar voor veel patiënten zijn enkele sessies voldoende voor een grondige beoordeling.
 14. Is EFD geschikt als preventieve gezondheidszorg?
  • Ja, EFD kan worden gebruikt voor preventieve gezondheidsbeoordelingen om potentiële problemen vroegtijdig op te sporen.
 15. Hoe lang duurt een typische EFD-sessie?
  • Een EFD-sessie duurt meestal tussen de 30 minuten tot een uur.
 16. Zijn er risico’s verbonden aan EFD?
  • Nee, EFD is over het algemeen veilig en risicovrij.
 17. Kan EFD worden gecombineerd met andere diagnostische methoden?
  • Ja, EFD kan worden aangevuld met andere diagnostische tests voor een uitgebreide beoordeling.
 18. Zijn er contra-indicaties voor EFD?
  • In sommige gevallen, zoals bij mensen met pacemakers, kan EFD mogelijk niet worden aanbevolen.
 19. Is EFD wetenschappelijk bewezen?
  • EFD wordt nog steeds onderzocht, maar er is groeiend wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit ervan ondersteunt.
 20. Wordt EFD vergoed door zorgverzekeringen?
  • De dekking voor EFD kan variëren afhankelijk van de zorgverzekering en het land, dus het is raadzaam om dit te controleren bij de verzekeraar.

-Met de EFD binnen de mesologie worden geen diagnoses gesteld. Dit is voorbehouden aan artsen.

Albertine Mulder

Albertine Mulder

Related Posts

Maagzuur, maagsap

Wat is maagzuur? Maagzuur, ook wel bekend als maagsap, is een zure vloeistof die in de maag wordt geproduceerd. Het bestaat voornamelijk uit zoutzuur (waterstofchloride), dat een cruciale rol speelt bij het verteren van voedsel, met name eiwitten. Naast zoutzuur bevat maagzuur ook enzymen en slijm, die helpen bij het afbreken van voedsel en het …

16 mei 2024
lactose-vrij-intolerantie

Lactose-intolerantie is een veelvoorkomende aandoening waarbij het lichaam moeite heeft met het verteren van lactose.

23 januari 2024

Deze blog biedt een inzicht in het belang van anamnese in de medische en paramedische wereld, evenals de rol ervan in de praktijk van een mesoloog. Het proces van anamnese is van onschatbare waarde bij het bieden van optimale zorg en behandeling aan patiënten, omdat het een holistisch begrip van hun gezondheidstoestand mogelijk maakt.

5 december 2023
mesoloog aan het werk met EFD

Mesologie is een opkomende benadering van gezondheidszorg die de principes van verschillende medische disciplines combineert om het welzijn van individuen te bevorderen. Met de groeiende interesse in holistische geneeskunde en een toenemend bewustzijn van de invloed van levensstijl op onze gezondheid, wint mesologie aan populariteit. Maar wat houdt het precies in en hoe kan het …

3 oktober 2023
PDS

1. Wat is een Spastische Darm (PDS)? Wordt PDS de baas. Maak nu een afspraak bij de mesoloog. Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), ook bekend als een spastische darm, is een veelvoorkomende aandoening van het spijsverteringsstelsel. PDS wordt gekenmerkt door abnormale darmbewegingen en gevoeligheid, wat leidt tot verschillende symptomen. Het is belangrijk op te merken …

19 september 2023

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *