Hoe verloopt een mesologisch consult?

het voorwerk

Voor het mesologisch consult

consult_mesoloog_anamnese_onderzoek

stap 1

Anamnese

Aan de hand van het intake-formulier gaan we uitgebreid in op je klachten, omstandigheden en voorgeschiedenis.

Als jouw afspraak is gepland ontvang je per mail van mij een intake-formulier en een voedingsanamnese. Een voedingsanamnese heeft als doel inzicht te krijgen in je voedingspatroon. Hier wordt nader ingegaan op je klachten en voorgeschiedenis. Deze mag een paar dagen voor het consult retour worden gestuurd per mail.

stap 2

De onderzoeken

De onderzoeken vinden plaats op de behandelbank. Sokken en schoenen mogen uit. De kleding kan aangehouden worden. Enkel bij het buikonderzoek vraag ik of je je shirt omhoog wil doen.

Mesoloog_bij_stoel
mesoloog mesologie

stap 3

Pols/tong onderzoek

Vanuit de Ayurveda en Chinese geneeskunde doe ik een pols- en tong diagnose. De pols zegt veel over hoe verschillende orgaansystemen met elkaar samenwerken. Hoe is je kleur van je tong, heb je beslag op je tong, hoe voelt je pols? Hieruit valt veel informatie te halen over je gezondheid.

stap 4

Lichamelijk onderzoek

Er vindt een visceraal/buikonderzoek plaats. Hoe voelt de buik? Zijn er gevoelige plekken? Mocht het nodig zijn dan kan er meer onderzoek plaatsvinden. Ik werk graag samen met andere disciplines als chiropractors en osteopaten. Ik verwijs je door indien nodig.

Buik onderzoek-mesologie-behandelen

stap 5

EFD

Er worden circa 80-100 punten op handen en voeten gemeten. Electro Fysiologische Diagnostiek meet de elektrische weerstand op acupunctuurpunten. Dit is pijnloos en gebeurt met een meetpen. De meting geeft een totaalbeeld van het functioneren van orgaansystemen.

Na het mesologisch onderzoek

Na het mesologisch onderzoek

Nadat de onderzoeken hebben plaatsgevonden bepaalt de mesoloog een strategie. Waar ben je het best mee geholpen? Dit kunnen verschillende adviezen zijn en zijn geheel persoonlijk:

  • Voedingsadviezen: is het beter voor om bepaalde voeding meer te eten, voeding tijdelijk te schrappen of juist anders te eten. Voeding zegt zoveel over de persoon. Daarom is ieder voedingsadvies uniek en persoonlijk.
  • Suppletie: soms kan het nodig zijn om tekorten aan te vullen, systemen beter te reguleren of het lichaam te prikkelen middels bijvoorbeeld homeopathie.
  • Leefstijl: past wat je doet in het dagelijks leven bij jouw constitutie? Zijn hier facetten in te vinden die voor jou verbeterd kunnen worden? Dit kan gaan over werk, thuissituatie, sport etc. Soms kan een klein aanpassing al het gewenste resultaat geven.

Nieuwe afspraak?

Na 6-10 weken wordt er een vervolgconsult gepland. In dit consult herhalen we alle onderzoek. Dit ter evaluatie of de ingezette therapie voortgang heeft gebracht. Het ligt aan de problematiek hoeveel consulten er nodig zijn voor het te verwachten resultaat. Hier kan op voorhand wel een indicatie voor worden afgegeven.