Waarom Mesologie?

Met mesologie pakken we de wortel van uw gezondheidsproblemen aan, waardoor u zich niet alleen beter voelt, maar ook een gezonder leven leidt.

jouw volgende stap

Waarom mesologie?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een mesoloog als je op zoek bent naar een alternatieve vorm van gezondheidszorg.

Ten eerste richt de mesologie zich op het behandelen van de mens als geheel, in plaats van alleen op specifieke symptomen of ziekten. De mesoloog kijkt naar alle aspecten van de gezondheid, zoals voeding, levensstijl en emotionele en mentale factoren, om te bepalen welke behandeling het beste werkt voor de individuele patiënt. Hierdoor kan de mesoloog een zeer gepersonaliseerde aanpak bieden en rekening houden met de unieke behoeften van elke patiënt.

Daarnaast maakt de mesologie gebruik van een combinatie van verschillende disciplines, waaronder de reguliere geneeskunde, de natuurgeneeskunde en de orthomoleculaire geneeskunde. Dit betekent dat de mesoloog verschillende technieken en behandelingen kan gebruiken om het lichaam in balans te brengen en klachten te verminderen. Zo kan de mesoloog bijvoorbeeld gebruik maken van acupunctuur, homeopathie, voedingsadvies, kruidenmiddelen en manuele therapie.

Een ander voordeel van mesologie is dat het zich richt op het opsporen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen, in plaats van alleen op het behandelen van de symptomen. Hierdoor kan de mesoloog patiënten helpen om hun gezondheid op lange termijn te verbeteren en terugkerende klachten te voorkomen.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat mesologie geen vervanging is voor reguliere medische zorg en dat het belangrijk is om een arts te raadplegen bij ernstige of acute gezondheidsproblemen. Een mesoloog kan echter wel een waardevolle aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg en kan patiënten helpen bij het bereiken van een betere gezondheid en welzijn.

mesologisch consult

Veel voorkomende klachten waar je mee bij mij terecht kunt

Herken je jezelf in enkele punten?

Een mesoloog behandeld veelal chronische klachten, we kijken daarbij naar het gehele lichaam en behandelen niet alleen de klacht. Mocht u uw klacht hier niet tussen zien staan, dit is slechts een opsomming. Twijfelt u of u bij een mesoloog terecht kunt, u mag altijd mailen voor vragen.

  • Spijsvertering  buikpijn, maagzuur, obstipatie, diarree, opgeblazen buik, aambeien, ook blijvende klachten bij cröhn en colitis ulcerosa.
  • Doorbloeding kouden handen en voeten, hitte aanvallen.
  • Hormonale pms, menstruatie, overgangsklachten.
  • Allergieën en intoleranties voedingsovergevoeligheid als bijvoorbeeld koemelk, lactose, nikkel. Allergieën gerelateerd aan immuunsysteem. Ook blijvende klachten bij coeliakie.  
  • Vermoeidheid o.a. chronisch, onverklaarbare vermoeidheid, slaapproblemen.
  • Psychisch burn-out, depressie, uitputting.
  • Huid psoriasis, droge huid, eczeem, galbulten.
  • Longen astma, bronchitis, klachten na corona.
  • Keel- ,neus- en oorgebied oorontstekingen, verkouden, zwakke weerstand.
  • Terugkerende ontstekingen blaasontsteking, holteontsteking, darmontsteking.